h1

§217 My personality has a name!

September 2, 2008

And I thought I was unique… all I did was to google on how to resolve a certain work related problem (how to get things done and not postpone them all the time), and I stumbled upon a page that described my personality exactly!

It has a name. ADHD. Spooky.

Advertisements

8 comments

 1. Jag antar att det är ett skämt – du har ju inget som stämmer med den diagnosen. Finns det någon som kan vara så koncentrerad som du?


 2. En sak du borde vara medveten om är att psykologiska diagnoser är mycket mindre definitiva än typ kroppsliga sjukdomsdiagnoser. Dom beskriver inte något fysiskt, fast tillstånd utan ett komplext beteendemönster mellan individ och omgivning.
  Dvs du ÄR inte en personlighetstyp. Personlighetstyper är verktyg för att NÄRMA sig den du är. Du ÄR unik.
  Visst finns det genetik bakom, men den sätter bara grunderna (ganska godtycklig distribution av hjärnans funktioner). Diagnoserna sätts ofta på barn eftersom denna genetik då tydligare kommer till uttryck, de kan redan här vara mycket varierande och flyta in i varandra (läs diagnoser för aspergers också, finns säkert mycket där du också känner igen dig i); men en människa i vuxen ålder kan ha så många komplexa och varierande erfarenheter bakom sig att det blir snart sagt omöjligt att rama in individen i ett specifikt beteendemönster (de sk kriterierna för adhd hos vuxna som du skickade är därför väldigt breda, där står grejer som jag tror vem som helst skulle kunna känna igen sig i — påminner om när man “känner igen sig” i typ astrologi).
  Vi vet redan att vi har tendenser till bred genetisk hjärnfunktionsdistribuering i vår familj, detta märker man på till exempel pappa och josefs vänsterhänthet, rykten om dyslexi och aspergers, autism och tourettes hos kusiner, och annalill är helt enkelt fucked up. Men det är allt detta som gör oss så magiska, normavvikande kreativa och härliga. Se det som en välsignelse.


 3. Bra svar! Håller med. Det här har bara fått positiva orsaker! Jag behöve inte längre känna mig som en fåntratt för att jag behöver påminnelser om allt, och jag känner nu lättare igen att “ånej, nu gör jag såhär igen, lägg av nu, en sak i taget”. Idag t.ex. upptäckte jag plötsligt att jag försdökte att samtidigt

  -Svarar email
  -Skriva 2 kvitton
  -Skriva räkning

  och alla dessa små halvsekundsprojekt var “halvgjorda”. Tidigare hade jag kört på, men nu när jag känner till detta multiple-projekt symptomet kunde jag säga åt mig själv “Lägg av nu. Skriv upp vad du har att göra och gör dom sen en sak åt gången”. Då funkade det.

  Oroa dig inte, jag tänker inte bli diagnoserad eller börja ta piller. Jag tycker om mig. Det är såhär jag är.


 4. “och annalill är helt enkelt fucked up” HAHAHAAHAHAHAHAHHAAHHHAHAHA JAG DÖR. Vilken syskonkärlek.

  Det där problemet du beskriver kallas på engelska procrastination också, och är inte riktigt samma som adhd.


 5. Tror du verkligen att du har adhd? låter lite konstigt, har du verkligen läst ordentligt vad det handlar om?


 6. Va?? Jag är helt enkelt fucked up??? Va fan??


 7. Ledsen men så lyder den officiella diagnosen


 8. Inte hundra säker, men jag har definitivt en del grejer som liknar eller påminner, det kanske snarare är en lättare form av Aspergers. Eller inte. Det är inte helt lätt att diagnosera och jag är inte intresserad av att göra det heller. Angående ADHD så var det faktiskt riktigt spooky hur nästan allt passade perfekt på mig i den där listan. Anyway… jag har definitivt någon lättare form av koncentrationsstörning. Kan superkoncentrera mig på något och stänga av allt annat å ena sidan och vara totalt borta angående annat.
  Jag använder upptäckten för att komma över nackdelarna å ena sidan och för att enormifiera fördelarna. Att vara superkoncentrerad är jättebra när man är finansansvarig. Att ett sånt jobb skulle vara opassande för ADHD:are är bara dumheter.Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: